Burn-out en Acupunctuur: Verlichting op de weg uit een burn-out

Natuurlijk wil je jouw energie weer terugkrijgen en daar helpt acupunctuur je bij. Maar dat is niet genoeg. Een burn-out is meer dan ‘heftig opgebrand zijn’ en vraagt om veel meer dan ‘even goed uitrusten’. Het is een transformatieproces dat je voor de grotere levensvragen stelt, zoals bijvoorbeeld ‘wie ben ik eigenlijk?’, ‘wat is echt belangrijk voor mij?’, ‘waar word ik blij van?’ en ‘wat heb ik hier te doen in dit leven?’. Een duurzaam herstel uit een burn-out betekent ook dat je het antwoord vindt op die zingevingsvragen en je leven vormgeeft op basis daarvan. Zingeving en burn-out zijn voor mij nauw met elkaar verbonden.

Acupunctuur is een beproefde, holistische en balancerende behandelmethode die gebaseerd is op de Taoïstische filosofie. Deze filosofie gaat er van uit dat de bestemming van een persoon is meegegeven bij de geboorte. Met behulp van een speciale acupunctuurbehandeling kan de informatie over de bestemming weer helderder doorklinken of instromen bij de cliënt.

Zo helpt acupunctuur je niet alleen bij het weer opbouwen van je energie, maar ook bij het vinden van het antwoord op de ‘grote vragen’. Acupunctuur geeft letterlijk én figuurlijk ‘verlichting’ op de weg uit een burn-out.

Over burn-out en zingeving

De betekenis van burn-out is letterlijk ‘opgebrand’ zijn. Als je een burn-out hebt, voel je je lichamelijk, emotioneel en psychisch totaal uitgeput, waardoor je niet meer in staat bent om normaal te functioneren in je dagelijkse werk of je gezin. Je batterij is leeg en je bent niet meer in staat om deze op te laden.

In Nederland krijgen per jaar meer dan 1,3 miljoen mensen de diagnose ‘burn-out’. Voor een groot aantal van hen is dat niet de eerste keer. Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand de burn-out onvoldoende ‘uitdiept’ en te snel weer aan de slag gaat, de wezenlijke kwesties niet zijn opgelost en men grote kans heeft op herhaling. Die wezenlijke kwesties wél aangaan is een zingevingsproces.

Zingeving is hier gedefinieerd als:
De behoefte om jezelf te (her)verbinden met een groter geheel, dat je helpt om de wereld en jouw levens-gebeurtenissen en levensdoel betekenisvol te duiden en waaraan je kan bijdragen met de bewuste keuzes die je maakt.

Uit onderzoek is gebleken dat cliënten met zingevingsvragen het beste geholpen zijn als hun bewustzijn van drie onderwerpen groeit:

  • nieuwe mogelijkheden/richting ontdekken
  • bewustwording van persoonlijke kracht en
  • toename van spiritueel besef

Mijn acupunctuurbehandelingen ondersteunen dat groeiproces.

Gratis kennismakingsgesprek

Als mijn aanpak je aanspreekt, en je jouw vragen of situatie aan mij voor wilt leggen, boek dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan live of online.

Direct een afspraak maken?

Dat kan natuurlijk ook. Als je deze knop gebruikt, neem ik contact met je op en zien we elkaar snel.